+355 (04) 2400241 [email protected]

Të Reja & Evente

Rrjeti Shqiptar për Zhvillimin Rural – Anrd

Të Reja & Evente

Rrjeti Shqiptar për Zhvillimin Rural – Anrd
Ftesë: Konkurs Fotografie “SHQIPËRIA RURALE”

Ftesë: Konkurs Fotografie “SHQIPËRIA RURALE”

KONKURS FOTOGRAFIE: "SHQIPËRIA RURALE" Konkursi i fotografisë “Shqipëria Rurale” organizohet në kuadër të Parlamentit të tretë Rural shqiptar “Jeta buron nga fshati”. Qëllimi i këtij kokursi është të sjellë pamje sa më përfaqësuese të Shqipërisë rurale ku tregohen...

DEKLARATË: PARLAMENTI I TRETË RURAL SHQIPTAR 2023

DEKLARATË: PARLAMENTI I TRETË RURAL SHQIPTAR 2023

Parlamenti i tretë rural shqiptar – platforma kombëtare dedikuar ngritjes së kapaciteteve, rrjetëzimit dhe advokacisë për zhvillimin e qëndrueshëm rural – do të organizohet më 11-13 tetor 2023 në iniciativën e Rrjetit Shqiptar për Zhvillimin Rural dhe 34 organizatat...

Mozaik i jetës rurale – Historia e Ledinës nga Elbasani

Mozaik i jetës rurale – Historia e Ledinës nga Elbasani

Ledina është 47 vjeç, nga fshati Kuqan, në Elbasan. Më shumë se gjysmën e jetës së saj ia ka dedikuar kultivimit të produkteve në sera, ku çdo ditë punon së bashku me bashkëshortin. Megjithëse puna në serat e prodhimit është e lodhshme dhe shpesh herë demotivuese kur...

Mbahet takimi vjetor i Asamblesë së Përgjithshme të ANRD

Mbahet takimi vjetor i Asamblesë së Përgjithshme të ANRD

Jemi të lumtur të njoftojmë përfundimin me sukses të takimit vjetor të Asamblesë së Përgjithshme të Rrjetit Shqiptar për Zhvillimin Rural. Asambleja u mblodh më 7 prill 2023, në ambjentet e fermës "Albanët", duke bërë bashkë përfaqësuesit e 22 organizatave nga 31 prej...

Mozaik i jetës rurale – Historia e Maries nga Puka

Mozaik i jetës rurale – Historia e Maries nga Puka

34 km nga Puka, në Gjegjan, mentaliteti i zonës nuk i ka ndalur gratë dhe vajzat të krijojnë grupin e tyre që prej vitit 2004. I përbërë gra shtëpiake por edhe të angazhuara në sektorët e mjekësisë, arsimit apo administratës publike, grupi i Gjegjanit sot ka 22...

Mozaik i jetës rurale – Historia e Marinelës nga Leskoviku

Mozaik i jetës rurale – Historia e Marinelës nga Leskoviku

Kafja e pasdites në shtëpinë e Marinelës në Leskovik kalon mes bisedash me mikeshat e saj. Varfëria, thotë Marinela se merr kohën më të madhe të diskutimit, mungesa e vendeve të punës, shërbimeve dhe mbi të gjitha, mungesa e tregut për produktet që ato kultivojnë....

Mozaik i jetës rurale – Historia e Beruzes nga Shirgjan

Mozaik i jetës rurale – Historia e Beruzes nga Shirgjan

Lodhja për Beruzen nuk njeh stinë. Ajo është infermiere, merret me fermën, me vreshtat, kultivon produkte në serë dhe kujdeset për ullinjtë. Nga tetori deri në janar, ditët për Beruzen nuk kanë fund. Ajo dhe bashkëshorti i saj Agroni, janë çdo ditë tek fabrika e vajit...

Mozaik i jetës rurale –  Historia e Florës nga Puka

Mozaik i jetës rurale – Historia e Florës nga Puka

“E dua fshatin por nuk më pëlqen që njerëzit nuk janë vetvetja, nuk arrijnë dot të marrin një vendim të lirë, pa u ndikuar nga të tjerët.: Flora është kryefamiljare. Humbja e bashkëshortit e ka detyruar të përplaset e vetme me shume sfida në fshatin e saj Kimëz, në...

Bëhu pjesë e ANRD!

Regjistrohu