+355 (04) 2400241 [email protected]

Të Reja & Evente

Rrjeti Shqiptar për Zhvillimin Rural – Anrd

Të Reja & Evente

Rrjeti Shqiptar për Zhvillimin Rural – Anrd
Ftesë: Konkurs Fotografie “SHQIPËRIA RURALE”

Ftesë: Konkurs Fotografie “SHQIPËRIA RURALE”

KONKURS FOTOGRAFIE: "SHQIPËRIA RURALE" Konkursi i fotografisë “Shqipëria Rurale” organizohet në kuadër të Parlamentit të tretë Rural shqiptar “Jeta buron nga fshati”. Qëllimi i këtij kokursi është të sjellë pamje sa më përfaqësuese të Shqipërisë rurale ku tregohen...

DEKLARATË: PARLAMENTI I TRETË RURAL SHQIPTAR 2023

DEKLARATË: PARLAMENTI I TRETË RURAL SHQIPTAR 2023

Parlamenti i tretë rural shqiptar – platforma kombëtare dedikuar ngritjes së kapaciteteve, rrjetëzimit dhe advokacisë për zhvillimin e qëndrueshëm rural – do të organizohet më 11-13 tetor 2023 në iniciativën e Rrjetit Shqiptar për Zhvillimin Rural dhe 34 organizatat...

Mozaik i jetës rurale – Historia e Ledinës nga Elbasani

Mozaik i jetës rurale – Historia e Ledinës nga Elbasani

Ledina është 47 vjeç, nga fshati Kuqan, në Elbasan. Më shumë se gjysmën e jetës së saj ia ka dedikuar kultivimit të produkteve në sera, ku çdo ditë punon së bashku me bashkëshortin. Megjithëse puna në serat e prodhimit është e lodhshme dhe shpesh herë demotivuese kur...

Mbahet takimi vjetor i Asamblesë së Përgjithshme të ANRD

Mbahet takimi vjetor i Asamblesë së Përgjithshme të ANRD

Jemi të lumtur të njoftojmë përfundimin me sukses të takimit vjetor të Asamblesë së Përgjithshme të Rrjetit Shqiptar për Zhvillimin Rural. Asambleja u mblodh më 7 prill 2023, në ambjentet e fermës "Albanët", duke bërë bashkë përfaqësuesit e 22 organizatave nga 31 prej...

Mozaik i jetës rurale – Historia e Maries nga Puka

Mozaik i jetës rurale – Historia e Maries nga Puka

34 km nga Puka, në Gjegjan, mentaliteti i zonës nuk i ka ndalur gratë dhe vajzat të krijojnë grupin e tyre që prej vitit 2004. I përbërë gra shtëpiake por edhe të angazhuara në sektorët e mjekësisë, arsimit apo administratës publike, grupi i Gjegjanit sot ka 22...

Mozaik i jetës rurale – Historia e Marinelës nga Leskoviku

Mozaik i jetës rurale – Historia e Marinelës nga Leskoviku

Kafja e pasdites në shtëpinë e Marinelës në Leskovik kalon mes bisedash me mikeshat e saj. Varfëria, thotë Marinela se merr kohën më të madhe të diskutimit, mungesa e vendeve të punës, shërbimeve dhe mbi të gjitha, mungesa e tregut për produktet që ato kultivojnë....

Bëhu pjesë e ANRD!

Regjistrohu